Kennel Wonderdachs

Opdræt af Ruhåret Standard Gravhund

Verden bliver større

Livas hvalpe blev 3 uger gamle i går, lørdag. Hvalpene har fået udvidet deres verden i form af hvalpegård. Livas hvalpe er hurtigt på benene og bevæger sig rundt i hvalpegården. De har også i dag smagt på “fast føde” og det var der et par stykker som syntes var spændende, men også en enkelt som rent faktisk kunne rynke på næsen ☺️

Og så blev det jo også tid til ormekuren og negleklip. Ingen tvivl om at de hellere vil have klippet negle end ormekur 🥴

Herunder er der lidt billeder. Vi fik også taget billeder hver af hvalpene, ikke det nemmeste… men pyt, hvad gør det når man nu er hvalp og super sød 😍

Hvalpegården
Lille pige
En lille kamera lus
En lille alvorlig hanhund
En søvnig lille hundemand
En lille pige med “skæg”
“Er vi snart færdige…” hanhund

Den næste uges tid vil hvalpene blive tilbudt fast føde et par gange om dagen, men mor Livas mælkebar er nu stadig at foretrække

E kuldet

Så blev E kuldet, Elsas kuld 3 uger gamle og dermed blev der holdt flyttedag, fra sove værelset og ind i stuen.

I dag var også dagen, hvor de blev fotograferet, fik ormekur og smagt “rigtigt” hvalpe mad. Neglene blev klippet i går. Hvalpene er dog så velnæret, at vi den næste uges tid skal arbejde med, at få dem noget mere op på benene og igang med, at røre sig. Elsa sover sammen med hvalpene og er meget tæt knyttet til dem. Det betyder også, at mælkebaren altid er i nærheden og dermed skal de ikke flytte sig meget for at spise…

Herunder lidt billeder:

Hvalpegården
En meget velnæret hvalp 🐾🐾
Tæve
Man bliver altså træt …
Tæve
“Rigtig” hvalpemad er også ok ❣️

Ro og masser af mælk …

Hvalpene hos både Elsa og Liva vokser fint og udvikler sig som de skal vægt mæssigt, om end Elsas hvalpe er det man ville kalde “meget velnæret” 😉

Alle 4 hvalpe hos Elsa har fået øjne, og det gør jo, at de begynder, at ligne små hvalpe. De spiser dog så godt, at de ikke har travlt med, at komme på benene og der er helt ro over flokken. Elsa er nu også begyndt at være sammen med os ind imellem, men søger ind til hvalpene så snart der kommer den mindste piv derfra.

Liva har utrolig meget mælk og vi har måtte hjælpe med varme omslag, massage og udmalkning for at lette trykket på “yveret” i nogle dage. Nu har mælke produktionen fundet det rigtige niveau og der ånder også fred og idyl i den hvalpe kasse. Liva er en meget omsorgsfuld mor og passer godt på hendes hvalpe, så vi er overvåget når de vejes eller kigges efter😍

Lidt billede af Elsas hvalpe :

Mæt og søvnig ❤️
Kig kig.. 👀

Livas hvalpe:

Liva ❤️
Små haler og skønne snuder 🥰

F kuld født d. 7. November

Lørdag d. 7. November gik Liva i fødsel, vi havde nu forinden haft en lang nat. Derfor måtte vi også have lidt hjælp fra vores fantastiske dyrlæger i Aarslev til at få bragt kuldet til verden. Men det gik nu fint og vi kunne tage hjem med en træt Liva og 7 dejlige hvalpe, – 4 tæver og 3 hanhunde. Liva og hvalpene trives godt og Liva er en fantastisk omsorgsfuld mor.

Far til hvalpene er SEVCH DKJUCH KLBJCH KLBV19 WUTJCH Hodja’s Christ Mas (Mas)

Mor til hvalpene er EXC SPORPR Skoven A’capella Beautiful Liva

Billeder af hvalpene er fra i dag hvor de er 1 dag gamle

E Kuldet født d. 1. November

Søndag den 1. November fødte vores Elsa 4 hvalpe. Det blev til 2 hanhunde og 2 tæver. Hvalpene har haft det godt under drægtigheden, deres vægt lå i mellem 340 og 370 gram. Hvalpene trives rigtig godt og vokser helt stabilt.

Far til hvalpene er DKCH(S) SPORPR KBHV11 18DKKV11 KBHVV18 DKV19 DKVV19 Kretzmann’s Edgar Degas (Edgar)

Mor til hvalpene er EXC CK BIM SPORPR Skovens A’capella Elegant Elsa

Billeder af hvalpene herunder:

Elsa med de 4 ❤️❤️💙💙 – 1 dag gamle

Skanning af Liva

I dag mandag d. 5. Oktober er Liva cirka 25 dage henne i drægtigheden og hun er er derfor blevet skannet. Vi var nu ikke i tvivl om, at hun var drægtig, da Liva har en tydelig lille mave. Men det er jo spændende, at finde ud af, hvor mange små 🐾🐾 der befinder sig i maven.

Og skanningen viste, at Liva venter 6, måske 7, små hvalpe. Nu vil vi passe godt på Liva indtil næste undersøgelse og vaccination hos dyrlægen.

E-Kuld

Så har vi fået bekræftet, at vores Elsa er drægtig og E-kuldet forventes at komme til verden lige i begyndelsen af november måned.

Vi har valgt, at far til hvalpene skulle være den smukke røde hanhund Kretzmann’s Edgar Degas. Edgar har nogle gode linjer bag sig og er en dejlig og helt igennem racetypisk gravhund med en fantastisk udstråling. Begge hunde har desuden et dejligt temperament og gå på mod.

Alle hvalpe fra det kommende kuld, er på nuværende tidspunkt reserveret

Billedet herunder er af DKCH(S) SPORPR KBHV11 18 DKKV11 KBHVV18 DKV19 DKVV19 Kretzmann’s Edgar Degas.

Edgar er rygfotograferet med K1, øjenlyst uden anmærkninger og PRA fri via forældre.

Skovens A’capella Elsa EXC. CK SPORPR er rygfotograferet med K2, øjenlyst uden anmærkninger og er PRA fri via forældre

Kommende hvalpe kuld

Lidt før beregnet gik Liva i løbetid, og så fik vi lidt travlt…

Aftalen med hanhundens ejer kom på plads og så var det bare at vente til Liva blev “klar”.

Det er nu en uges tid siden, at vi var på Sjælland og fik Liva parret med Mas. Nu krydser vi så fingre for, at der kommer hvalpe medio november.

Alle hvalpe fra det kommende kuld, er på nuværende tidspunkt reserveret

Far til det kommende F-kuld er SEVCH DKJUCH WUTJCH KLBJCH KLBV19 Hodja’s Christ Mas, der ejes og forkæles af Kennel Tau. Mas er øjenlyst uden anmærkninger, PRA-fri via aner og er ryg fotograferet med K3.

Mas er, udover at have et dejligt temperament, også en ualmindelig pæn og racetypisk hanhund.

Mor til hvalpene bliver vores Liva (Skoven’s Acapella Beautiful Liva). Liva er øjenlyst uden anmærkninger, PRA-fri via aner og er ryg fotograferet med K0. Derudover er Liva præmieret med Excellent på udstilling og har sporprøve. Det vil være Livas kuld nr. 2 og vil formodenligt være det sidste. Der kan læses mere om Liva under fanen Tæver.

Billeder af Liva herunder

Inga 7 år

Vores ældste tæve Inga (Skovens A’capella Aya) blev 7 år d. 20. Maj.

Inga er mor til 18 dejlige hvalpe fordelt på 3 kuld. vi har den store glæde, at vi regelmæssigt modtager billeder af, og historier og om hvalpene.

I det daglige får vi andre dagligdagen til at fungere rundt omkring hendes Excellence Inga 😀

Planlægning af kommende hvalpe kuld

Vores seneste D-kuld hvalpe er jo rejst hjemmefra alle sammen og vi får heldigvis gode opdateringer fra dem og deres familier. Det er en stor glæde for os, at følge dem i deres nye familier❤️

Det betyder jo også, at vi så småt er begyndt at planlægge det kommende E-kuld.

Beslutningen er blevet at det bliver vores Liva, som skal have det næste kuld hvalpe.

Forventningen er at hun kommer i løbetid i september og det betyder at det kommende kuld hvalpe vil blive født i november 2020.

Vi planlægger nok også at parre vores Elsa, men det vil først være med en forventet fødsel i begyndelsen af 2021.

For mere information, se venligst under Tæver, hvor der er billeder og beskrivelser af vores hunde.

« Ældre indlæg

© 2020 Kennel Wonderdachs

Tema af Anders NorenOp ↑